5 simple tips til et godt immunforsvar

Læsetid: 2-3 min
5 simple tips til et godt immunforsvar

Det vigtigste vi har, for ikke at blive syge, er vores immunforsvar. Det består af massevis af celler og forskellige systemer i kroppen, som alle skal virke i samspil med hinanden, og desuden skal de virke godt for at vi kan holde os raske. Vi har her valgt fem nemme tips og råd, som hjælper dig til at få et godt og stærkt immunforsvar.

1. Sov godt

Vidste du, at personer som sover dårligt eller sover for få timer lettere bliver syge, når de eksponeres for virus. Man kan for det meste klare en nat eller to med dårlig søvn, men hvis det sker for mange gange, bliver immunforsvaret påvirket negativt. Der findes mange ting, man kan gøre, for at forbedre sin søvn, og vi har faktisk skrevet en hel artikel med 17 konkrete tips som viser, hvordan du får verdens bedste søvn.

2. Få god ernæring

Vi tanker vores biler med det rigtige brændstof, for ellers kan vi ikke køre. Det samme gælder for kroppen. For at den skal fungere godt, har den brug for de rigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Den europæiske myndighed for fødevaresikkerhed (EFSA) er kommet frem til, at man ikke må have mangel på disse vitaminer og mineraler, hvis man ønsker et velfungerende immunforsvar:

  • A-vitamin (Findes i alle vores multivitamin-mineraler)
  • C-vitamin
  • D-vitamin
  • Vitamin B6 (Pyridoxin)
  • Folat
  • Vitamin B12
  • Jern
  • Zink
  • Selen
  • Kobber

Hvordan indtager man bedst vitaminer og mineraler? Det gør man med en sund, balanceret og næringsrig kost. Desværre er der mange der tror, at de spiser mere sundt og næringsrigt, end de egentlig gør. Desuden er en del fødevarer blevet mere næringsfattige på grund af industrielle landbrugsmetoder. Det er heller ikke unormalt at have et højt stressniveau og besvær med mave og tarm, som leder til en dårligere optagelse af næringsstoffer. Derfor mener vi, at kosttilskud kan være en billig forsikring.

3. Bevæg dig

Regelmæssig fysisk aktivitet er godt for sundheden, men det er de færreste som ved, hvor vigtigt det er for immunforsvaret. Akutte virusinfektioner i luftvejene er den mest almindelige infektionssygdom i verden, men regelmæssig fysisk aktivitet kan faktisk mindske forekomsten af disse. Dette kommer an på flere faktorer, som f.eks. at den vigtige lymfecirkulation bliver bedre, men også at vigtige stoffer frigives, som dræber virus og bakterier. Træn gerne udendørs og træn efter din kapacitet.

4. Gå en tur i naturen

De fleste kender til, hvor godt man har det efter en lang gåtur i naturen. Man plejer at sige, at naturen læger, og der er forskning, der viser, at det at gå i naturen mindsker stress og forbedrer sundheden. Hvis man desuden går en tur om formiddagen, får man det vigtige morgenlys med, som er rigtig godt for, at man kan sove godt om aftenen.

5. Mindsk stressen

Det er svært ikke at føle sig stresset en gang imellem. Vi er endda virkelig gode til at håndtere akut stress. Problemerne opstår, når stressen ikke forsvinder, og den bliver mere eller mindre kronisk. Denne type af stress tåler vi ikke ret godt. Stress nedsætter immunforsvaret, forbrændingen, cellereparationen og fertiliteten. De fleste ved, at langvarig stress ikke er sundt, men hvad skal man gøre ved det? Vi har gode og gratis råd til at modvirke stress. De erstatter ikke sygepleje eller behandler sygdomme, men de er gode tips og råd, som man nemt kan følge derhjemme. Mail os på [email protected] så får du mere at vide.

Kontakt vores kundeservice på [email protected] for at få gratis kostråd samt gratis råd om selvpleje og sunde vaner, som du kan følge for at optimere dit immunforsvar. Vores råd om selvpleje skal ikke bruges til at stille diagnoser, behandle eller modvirke sygdomme. Vores råd og tips om selvpleje erstatter ikke konventionel sygepleje. Kosttilskud bør ikke anvendes som erstatning for en varieret kost. Det er vigtigt med en varieret og balanceret kost og en sund livsstil.

Forfatter


Greatlife.dk

Hos Greatlife.dk tilbyder vi et bredt sortiment indefor kosttilskud- och helsesprodukter. Ydermere bestræber vi os altid efter, gennem vores fremragende kundeserivce, at tilbyde dig den bedst mulige kundeoplevelse.

 

Forfatter

Litteraturhenvisninger

Vis litteraturhenvisninger

Childs CE, Calder PC, Miles EA. Diet and Immune Function. Nutrients. 2019;11(8):1933. Published 2019 Aug 16. doi:10.3390/nu11081933

da Silveira MP, da Silva Fagundes KK, Bizuti MR, Starck É, Rossi RC, de Resende E Silva DT. Physical exercise as a tool to help the immune system against COVID-19: an integrative review of the current literature. Clin Exp Med. 2021;21(1):15-28.

Mau M, Aaby A, Klausen SH, Roessler KK. Are Long-Distance Walks Therapeutic? A Systematic Scoping Review of the Conceptualization of Long-Distance Walking and Its Relation to Mental Health. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(15):7741. Published 2021 Jul 21. doi:10.3390/ijerph18157741

Andersen L, Corazon SSS, Stigsdotter UKK. Nature Exposure and Its Effects on Immune System Functioning: A Systematic Review. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(4):1416. Published 2021 Feb 3. doi:10.3390/ijerph18041416