Magnesium, vigtigt når du træner

Læsetid: 2 min
Magnesium, vigtigt når du træner

Magnesium indgår i flere processer, der påvirker muskelfunktionen, herunder iltoptagelse, energiproduktion og elektrolytbalance. Forskning viser, at selv en marginal magnesiummangel skader ydeevnen under træning og styrker de negative konsekvenser af anstrengende træning (f.eks. oxidativt stress).

Forskning viser, at anstrengende træning øger magnesiumtab via urin og sved, og at behovet for magnesium kan stige med 10-20% ved hård træning.

Baseret på diætundersøgelser og forskning på mennesker, kan et magnesiumindtag, der er mindre end 260 mg/dag for mandlige atleter og 220 mg/dag for kvindelige atleter, resultere i magnesiummangel. Nye undersøgelser viser også, at et stort antal mennesker får for lidt magnesium.

Forskning viser, at magnesiumtilskud vil have positive effekter på ydeevnen i træning hos personer, der har magnesiummangel.

Kontakt vores kundeservice på [email protected] for at få gratis kostrådgivning, men også andre gratis selvpleje-råd og sundhedsråd, som du kan følge for at optimere dit helbred. Vores selvplejevaner bør ikke bruges til at stille diagnoser, fastsætte behandling eller helbrede sygdomme. Vores selvplejevaner er råd og tip til selvpleje, der ikke erstatter konventionel sundhedspleje. Kosttilskud bør ikke bruges som erstatning for en varieret kost. Det er vigtigt med en alsidig og afbalanceret kost og sund livsstil.

Forfatter


Greatlife.dk

Hos Greatlife.dk tilbyder vi et bredt sortiment indefor kosttilskud- och helsesprodukter. Ydermere bestræber vi os altid efter, gennem vores fremragende kundeserivce, at tilbyde dig den bedst mulige kundeoplevelse.

 

Forfatter

Litteraturhenvisninger

Vis litteraturhenvisninger

Magnes Res. 2006 Sep;19(3):180-9. Update on the relationship between magnesium and exercise. Nielsen FH1, Lukaski HC.