Magnesiumtilskud giver bedre søvn

Læsetid: 2 min
Magnesiumtilskud giver bedre søvn

Magnesium og søvnbesvær

Cirka 50 procent af ældre voksne har søvnproblemer, hvilket er et alvorligt problem for helbredet. Forskning viser, at tilskud af magnesium modvirker søvnforstyrrelser, giver en bedre søvneffektivitet og et øget antal søvntimer, forkorter indsovningen og forbedrer søvnmarkører som renin, melatonin og cortisol.

Forbedret søvn med magnesium?

I undersøgelser der var dobbelt-blind og placebo-kontrolleret, det vil sige af højeste kvalitet, modtog den eksperimentelle gruppe 500 mg magnesium per dag i otte uger, mens kontrolgruppen modtog placebo, dvs. 0 mg magnesium per dag. Forskerne kontrollerede for forvekslingsfaktorer, såsom indtagelse af calcium, kalium, koffein, kulhydrat og det samlede kalorieindtag. Forskerne tog blodprøver før og efter eksperimentet. Der var ingen forskel i blodprøver før eksperimentet begyndte. Gruppen, der modtog tilskuddet af magnesium, havde markant forbedret søvn, mere melatonin og mere renin. Melatonin er ikke kun et vigtigt hormon, der kræves for at sove godt. Melatonin er også en kraftig antioxidant i hjernen.

Magnesiumtilskud ved søvnbesvær

Supplement af magnesium giver bedre søvn, viser en dobbelt-blind og placebo-kontrolleret undersøgelse. Så hvis du lider af søvnforstyrrelser eller bare ønsker at sove bedre og mere effektivt, kan det være værd at prøve magnesiumtilskud. Vi anbefaler, at du tager magnesium til morgenmaden og ikke om aftenen.

Kontakt vores kundeservice på [email protected] for at få gratis kostrådgivning, men også andre gratis selvpleje-råd og sundhedsråd, som du kan følge for at optimere dit helbred. Vores selvplejevaner bør ikke bruges til at stille diagnoser, fastsætte behandling eller helbrede sygdomme. Vores selvplejevaner er råd og tip til selvpleje, der ikke erstatter konventionel sundhedspleje. Kosttilskud bør ikke bruges som erstatning for en varieret kost. Det er vigtigt med en alsidig og afbalanceret kost og sund livsstil.

Forfatter


Greatlife.dk

Hos Greatlife.dk tilbyder vi et bredt sortiment indefor kosttilskud- och helsesprodukter. Ydermere bestræber vi os altid efter, gennem vores fremragende kundeserivce, at tilbyde dig den bedst mulige kundeoplevelse.

 

Forfatter

Litteraturhenvisninger

Vis litteraturhenvisninger

J Res Med Sci. 2012 Dec;17(12):1161-9. The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial. Abbasi B, Kimiagar M, Sadeghniiat K, Shirazi MM, Hedayati M, Rashidkhani B. Source